Vitir Namazı Ramazan Ayında Neden Cemaatle Kılınır? - İdris Bozkurt


Ne diyor ki Ramazan ayında vitir vacip namazının cemaatle, kılarken çok heyecanlanıyorum hoşumuza gidiyordu rahat rahat. kılıyorduk. Ramazan haricinde neden münferiden kalınıyor Ramazan`da kılındığı gibi cemaatle kılınsa daha iyi olmaz mı demiş bir.

Tabi ibadetlerin uygulanış şekli Aslında biz tevkifidir yani Tabu değildir diyoruz ne demek yani peygamber aleyhissalâtu vesselâm Rabbimden hangi talimatla hangi ölçülerde uyu varsın yapılmasını almışsa o şekilde uygulanmış bize göstermiştir Peki, niye biz öyle yapıyoruz peygamber aleyhisselatu Vesselam`ın az da olsa kendi uygulamalarında ve, ondan sonra da işte Hz.

Ömer ile başlayan ve diğer Ondan sonra sahabe döneminde datto günümüze kadar ulaşan uygulamalarda nedir Ramazan`ın Efendim önemli bir ibadet , olan teravihin cemaatle kılındığı yerde Efendim cemaatin hemen akabinde ve bu evinde ne yapılması cemaatle kılınması bir gelenektir Peki Ramazan dışında böyle cemaat yani, farz olan yatsı namazı haricinde Efendim Cemaat oluşmadığı için ne yaparız biz onun Efendi`den.

Kadarız Bir de vitri vacip biliyorsunuz Nafile ibadetlerden bir farz değildir Evet Nafile ibadetler, de cemaatle kılınma olayı sadece nedir tedavi has bir şeydir teravihten sonra vitirde kılınacaksa o da cemaatle. kılınır Onun dışında. işten ediyoruz biz husuf kusuf ve istiskal gibi namazlarda peygamber tabi aleyhissalatu vesselam Tamam, hadi Cemaatte kılmıştır Onun dışındaki tüm Nafile.

Ibadetler nedir münferiden kılınır münferiden kılınması daha faziletlidir Biz de o zaman vitir vacibi Ramazan dışında işte bugün kılacağımız , itibaren nasıl olacağız bu bayram günü artık Ramazan geçti ve bundan sonraki Tatar Ramazan`a kadar İnşallah münferiden kılacağız yani. uygulama keyfi uygulamak bu yaklaşım değil Peygamber aleyhisselatu Vesselam`ın bize o o günden bugüne tevarus Sen gelenleri.

uygulamadır ve yol ha

Yorumlar